Veilingmeesters liggen op koers:

 Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema liggen op koers voor een mooie veiling zaterdagavond in het Dorpshuis Podium in Kudelstaart. “Wij gaan ervoor om weer zo’n gezellige avond neer te zetten voor de hele Kudelstaartse bevolking. Dat doen we nu al voor de zestiende keer en vooral de interactie met de zaal vinden we prachtig.” Zij spelen 11 mei dan ook een heuse thuiswedstrijd. De zaal is open vanaf 19.45 en de avond begint om 20.00 uur. Het einde ligt voorin de kleine uurtjes.

 

Burgemeesterlijk kavel

De nieuwe burgemeester Gido Oude Kotte komt zaterdagavond zelf ook kennismaken met de Kudelstaarters. En hij biedt zichzelf meteen aan als een kavel in de veiling. Uiteraard voor een activiteit in Kudelstaart die (enigszins) passend is bij zijn ambt.

Bijzonder kavel is ook een VIP-arrangement naar keuze voor twee personen in AFAS Live. Of een dagcursus website bouwen, dan wel mee varen met de enige broodvisser op de Westeinder (zaterdag komen zijn palingen ook onder de hamer). Of een dag meelopen op de Antonius-school. En voor de liefhebbers van lokale geschiedenis: twee muurlantaarns van de Sint Jan. Dat zijn wel ‘opknappertjes’, maar dan heb je ook wat! Kortom: iedereen kan zijn of haar slag slaan. Als je tevoren wilt zien waar je belangstelling voor hebt: de kavellijst staat op deze website. Een tip: je moet er wel tijdig bij zijn om de rozen voor Moederdag te scoren

 

Kudeltaart 333.333

De afgelopen achttien veilingen is bij elkaar 322.000 euro opgehaald ten behoeve van lokale Kudelstaartse doelen. Dat betekent dat tijdens deze negentiende editie de kans groot is dat de 333.333 euro tijdens deze veiling wordt aangetikt. De koper die op dat (niet aangekondigde) moment zijn slag slaat, krijgt bovendien van het stichtingsbestuur een originele ‘Kudeltaart’ met een zestal drieën.

 Aanmeldingen

Inmiddels hebben al veertien lokale verenigingen en clubs zich aangemeld met een project dat in aanmelding kan komen voor een bijdrage uit de opbrengsten uit de veiling van zaterdag. En in de loop van deze week werden nog enkele aanvragen verwacht.

Kudelstaart, 6 mei 2019

foto: veilingmeesters Gert Ubink (l) en Dick Venema hebben er alle vertrouwen in dat ze 301 kavels door de avond kunnen loodsen. “We liggen op koers!”