Het aftellen is begonnen. De formulieren zijn deze week ingeleverd. Volgende week worden de spandoeken opgehangen aan de randen van Kudelstaart en de kavels voor de veiling worden samengesteld. Precies een maand tot aan de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Heel het dorp is op zaterdag 11 mei vanaf 20.00 uur van harte welkom in het gezellige dorpshuis Podium. Deze avond onthult voor Kudelstaarters zelfs een tipje van de sluier van de grote verbouwing.

 

Met nog een maand te gaan tot de veiling, beginnen vrijwilligers van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart dit weekend met het vormen van kavels. Daarbij worden leuke combinaties gevormd van zeer uiteenlopende goederen en diensten. Met name die persoonlijke diensten van burgers of bedrijven zijn zeer gewild.

 

De Kudelstaartse veiling vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. Tijdens de achttien vorige edities is bij elkaar al 322.000 euro opgehaald. Jaarlijks worden de bijeengebrachte bedragen verdeeld over Kudelstaartse clubs en verenigingen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook dit jaar kunnen zij weer projecten voorstellen waarbij ze voor een donatie in aanmerking willen komen. Dat kan via een formulier op deze website.

 

Op de facebookpagina staan bijvoorbeeld filmpjes van clubs die hun project, mede dankzij de veiling, (ook in het verleden) konden realiseren. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart. Op Facebook doet wethouder Robert-Jan van Duijn vanaf het dorpshuis een oproep aan alle inwoners van het dorp om de Kudelstaartse veiling bij te wonen.

Zodra alle kavels zijn samengesteld, wordt eind april, een kavellijst op de website van de veiling genummerd weergegeven. Dan kunnen dorpsgenoten vast kijken waar hun voorkeur op zaterdagavond 11 mei naar uitgaat. Het belooft in Dorpshuis Podium weer een gezellige drukte voor jong en oud en nieuw Kudelstaart te worden. Met traditioneel veel prachtige boeketten. Die vinden de avond voor moederdag gretig aftrek op de veiling. Ook u bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Kudelstaart,  8 april 2019

 Bij de foto: Veilingmeesters brengen prachtige boeketten en bossen rozen onder de hamer