Deze week zijn de laatste van de circa 4.000 huis-aan-huis brieven met bijbehorende bon over de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in de lokale brievenbussen bezorgd. Kudelstaarters kunnen op de bon invullen op welke manier zij clubs en verenigingen willen ondersteunen.

 

In de brief staat op welke manier inwoners van Kudelstaart een bijdrage kunnen leveren. Dat kan door het aanbieden van een product of vooral van een dienst. Het meest persoonlijke is natuurlijk het aanbieden van een dienst. Iemand kan bijvoorbeeld goed strijken en biedt aan om een was te strijken. Die dienst kan dan tijdens de veiling worden gekocht, waarmee uiteraard de opbrengst van de veiling wordt verhoogd. Bij aangeboden diensten wordt bovendien de wisselwerking tussen dorpsgenoten onderling versterkt. Een cabriorit of een vaart per sloep, al dan niet vergezeld van een hapje en/of drankje is wel zo gezellig samen.

Inleveren van ingevulde bonnen kan in speciale bussen die deze week in het winkelcentrum Kudelstaart zijn geplaatst. Die staan bij Bakkerij Van Leeuwen, Slijterij Gall & Gall en Supermarkt Albert Heijn in Kudelstaart. Inleveren kan daar tot en met 10 april.

 De negentiende editie van de Kudelstaartse veiling heeft weer tot doel om als lokale samenleving de Kudelstaartse clubs en verenigingen een financieel steuntje in de rug te geven. In de afgelopen achttien veilingen werd bij elkaar ruim 322.000 euro bijeengebracht, die opbrengst werd verdeeld over zo’n veertig clubs. De veiling vindt plaats op zaterdag 11 mei, de dag voor Moederdag en begint om 20.00 uur in Dorpshuis Het Podium.

 

Kudelstaart, 9 maart 2019