Het aftellen is begonnen. De formulieren zijn ingeleverd. Deze week worden de spandoeken opgehangen aan de randen van Kudelstaart. De kavels voor de veiling worden samengesteld. Minder dan een maand nog tot aan de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Heel het dorp is op 12 mei vanaf 20.00 uur van harte welkom in het gezellige dorpshuis Podium. In de krant kunt u de voorbereidingen volgen, maar ook op website van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart. En dit jaar voor het eerst ook op social media als facebook en instagram.

 

De Kudelstaartse veiling vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Tijdens die veilingen is bij elkaar al meer dan 300.000 euro opgehaald. Jaarlijks worden de bijeengebrachte bedragen verdeeld over Kudelstaartse clubs en verenigingen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook dit jaar kunnen zij weer projecten voorstellen waarbij ze voor een donatie in aanmerking willen komen. Dat kan via het formulier ” aanvragen ” op deze website.

Op de facebookpagina staan bijvoorbeeld filmpjes van clubs die hun project, mede dankzij de veiling, konden realiseren. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart.

 

Met inmiddels minder dan een maand te gaan tot de veiling, zijn vrijwilligers van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart al begonnen met het vormen van kavels. Daarbij worden leuke combinaties gevormd van zeer uiteenlopende goederen en diensten. Met name die persoonlijke diensten van burgers of bedrijven zijn zeer gewild. Zo stelt Van der Laan een dag een touringcar beschikbaar met als chauffeur Aad van der Hoorn. Er zit een golf clinic bij en het Dorpshuis stelt weer een avond de grote zaal beschikbaar inclusief 100 consumpties, plus geluid met Richard van der Broek.

 

Zodra de kavellijst eind april, begin mei klaar is, wordt die op de website van de veiling genummerd weergegeven. Dan kunnen dorpsgenoten vast kijken waar hun voorkeur op zaterdagavond 12 mei naar uitgaat. Het belooft in Dorpshuis Podium weer een gezellige drukte voor jong en oud en nieuw Kudelstaart te worden. Met traditioneel veel prachtige boeketten. Die vinden de avond voor moederdag gretig aftrek op de veiling. Ook u bent van harte welkom. De toegang is gratis.

 

Kudelstaart, 16 april 2018

 

Bij de foto: zelfs Sint Nicolaas werkt mee aan de Kudelstaartse veiling