De Stichting Kudelstaart voor Kudelstaart veilt zaterdagavond 13 mei  voor Kudelstaart.  Vanaf 20.00 uur wordt in het Dorpshuis de jaarlijkse veiling gehouden met als doel: geld bijeenbrengen voor Kudelstaartse clubs en verenigingen. Het wordt traditiegetrouw een hele leuke avond waarop heel Kudelstaart (oud en nieuw, jong en oud) van harte welkom is om wat moois op de kop te tikken. Zoals elk jaar wordt het weer een waar spektakel. Dat wil je niet missen!

 

Elk wat wils

Tijdens de veilingavond komen producten en diensten in alle hoeveelheden langs. De kavellijst staat inmiddels op de website. Daarmee kunnen bezoekers van deze gezellige avond (aanvang 20.00 uur en inloop om 19.45 uur) zich vooraf een beeld vormen over kavels waar ze belangstelling voor hebben. Deze informatie is ook via facebook te vinden: www.facebook.com/veilingkudelstaart

 

300 voor 300.000

Bij de eerste 50 van ruim 300 prachtige aanbiedingen die onder de hamer komen, krijgen de eerste 50 bezoekers iets lekkers voor bij de koffie of thee.  Lokale veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema zijn ervaren in de wisselwerking met de zaal. Ze kennen hun pappenheimers en weten met een kwinkslag een mooi kavel bij de juiste bieder te krijgen.

Als die 300 kavels bij elkaar meer dan 12.000 euro opbrengen (en dat wordt wel gehoopt), dan wordt de grens van 300.000 euro in zeventien edities overschreden. Bij dat moment zullen beide veilingmeesters en voorzitter Arie de Vos zeker even willen stilstaan. En de gelukkige bieder wacht een leuke verrassing.

 Burgemeester en zanger

Een van de kavels  is burgemeester Jeroen Nobel die zich beschikbaar stelt voor een handeling ten behoeve van de koper. Niet alleen de burgemeester komt naar het dorpshuis, maar ook zanger Rick van der Kroon die eveneens ‘te koop’ is op de veiling. Hij zal zaterdagavond met enkele nummers optreden.

 Rozen voor moeder

Omdat de veiling duurt tot de kleine uurtjes van zondag, Moederdag, zullen weer kleurrijke en geurige boeketten bloemen, en ruim vijftig bossen rozen worden aangeboden. Mooie binnenkomers voor de Moederdag! Ook aan de kinderen is gedacht: met verschillende speelgoedkavels.

Lokale doelen

Lokale verenigingen  en clubs kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit de opbrengsten uit de veiling. Aanvragen voor financiële ondersteuning  van goed onderbouwde projecten konden tot 6 mei worden ingediend. Los van de aanvragen voor concrete projecten, keert Kudelstaart voor Kudelstaart ook standaardbedragen uit aan jubilerende clubs. De opbrengst van de veiling zal, meer nog dan in het verleden, ten goede komen aan lokale doelen in Kudelstaart zelf.