Dit is de laatste week waarin Kudelstaarters kunnen bijdragen aan de veiling voor de lokale gemeenschap.  Iedereen heeft thuis een formulier gekregen waarop ingevuld kan worden wat men wil bijdragen. Dat kan een geldbedrag zijn, een mooi product of een geinige (en toch handige) dienst. In te vullen op een eerder ontvangen formulier dat voor maandag 10 april moet worden ingeleverd. Dat kan in speciale bussen in het Winkelcentrum Kudelstaart. Die staan bij Albert Heijn, Bakkerij Van Leeuwen en Gall & Gall.

 Op de huis-aan-huis verspreide bonnen konden Kudelstaarters invullen wat ze doneren aan de veiling. Ervaring leert tevens dat lokaal aangeboden diensten het dan erg goed doen. Maar natuurlijk mag een bijdrage in contanten ook. Dat kan op bankrekening NL13RABO0300107927 van Stichting Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart.

Inmiddels zijn al de nodige goederen en diensten binnen. Volgende week start het maken van kavels voor de zeventiende editie van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Die vindt plaats in het Dorpshuis op zaterdagavond 13 mei en begint om 20.00 uur. De toegang tot deze gezellige dorpsontmoeting is gratis.

Met nog iets meer dan een maand te gaan voor de veiling wordt nu begonnen met het vormen van kavels die door de veilingmeesters bij opbod worden geveild. Er is voor elk wat wils: van speelgoed voor kinderen tot een sloepvaart voor vier personen. De afgelopen jaren lag het aantal kavels steeds rond de 300. Grote trekkers zijn de fraaie boeketten die op deze avond voor Moederdag gretig aftrek vinden.

Tijdens de vorige zestien edities van de veiling die door de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart werden georganiseerd, werd zo’n 288.000 euro bijeengebracht. Voorzitter Arie de Vos hoopt dat in mei de grens van 3 ton uit alle veilingen tezamen kan worden overschreden.

Uit de inkomsten van vorig jaar zijn inmiddels al tal van Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen blij gemaakt. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart.

Ook dit jaar kan het lokale verenigingsleven weer profiteren van de opbrengsten uit de veiling. Aanvragen voor financiële ondersteuning  van goed onderbouwde projecten kunnen tot 30 april worden ingediend via een formulier op de website www.veilingkudelstaart.nl