Zaterdag 7 mei begint om 20.00 uur de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in het Dorpshuis ‘t Podium’. Maar de zaal is al open om 19.45 uur voor de inloop. Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema houden zich nu nog op op de achtergrond, maar ze verstoppen zich niet langer en gaan deze zestiende editie ‘vlammen’. Ze hebben er zin in en beginnen met een kavel dat bestaat uit een kussenset plus een orchidee in vaas. In totaal hameren ze zo’n 300 combinaties van mooie producten en leuke diensten af. Zelfs burgemeester Jeroen Nobel komt onder de hamer!

Dorpsfeest
Arie de Vos, de voorzitter van de organiserende stichting kijkt nu al uit naar 7 mei: “Het leuke is dat de veiling gewoon een feestavond wordt. ‘Tout Kudelstaart’ is er aanwezig, zowel Kudelstaarters die dat al hun hele leven zijn als nieuwe Kudelstaarters die hier pas zijn komen wonen. De avond wordt een echt dorpsfeest waarop je elkaar –zelfs je buren- beter leert kennen. Je wordt gemist als je er niet bent. Ik zou zeggen: ‘tot volgende week zaterdagavond!’”

Bloemrijke avond
Het wordt een mooie avond die vooral ook erg bloemrijk is. Prachtige boeketten worden afgewisseld met zo’n zeventig bossen rozen. Die doen het elk jaar goed, want de veilingavond eindigt in de vroege uurtjes van Moederdag. Veilingmeester Dick Venema: “Wij krijgen wel uitdagingen voor onze kiezen, want we veilen bijvoorbeeld een schitterend bed, gemaakt van steigerhout en aangeboden door Olij. Maar dat kan het dorpshuis niet in.” Collega Gert Ubink: “Zonder ander kavels tekort te doen, verwacht ik persoonlijk veel van een busreis voor twee personen naar het racecircuit van Spa voor een geheel verzorgde dag bij de kwalificaties voor de Belgische Formule 1-race, aangeboden door Arlette van der Meer Travel Counsellor.” De hele kavellijst staat op de website: www.veilingkudelstaart.nl . Daarin kunnen bezoekers van deze gezellige avond vooraf vast grasduinen om te zien op welke kavels ze willen bieden

Tientallen vrijwilligers
Er komt heel wat kijken bij de organisatie van de veiling. De Vos: “We zijn die avond met zo’n veertig mannen en vrouwen, jongens en meisjes in de weer om alles soepeltjes te laten verlopen. Er moet een speciaal podium komen, producten moeten omhoog worden gehouden zodat iedereen ze kan zien, er zijn lopers, mensen die de kas beheren en natuurlijk mogen we ons weer verheugen op de medewerking van notaris Mathijs van Gaalen die erop toeziet dat alles volgens de regels verloopt.”

Verdeling opbrengst
De afgelopen vijftien Kudelstaartse veilingen brachten bij elkaar een bedrag op van zo’n 270.000 euro op. Dat bedrag werd verdeeld onder ruim veertig lokale clubs, verenigingen en stichtingen. Via deze veiling betekenen Kudelstaartse bedrijven en inwoners veel voor Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart. Inmiddels heeft zich al clubs met projecten aangemeld voor een deel van de opbrengst uit de veiling van 7 mei. De insluiting sluit in de eerste week van mei.

Kudelstaart, 24 april 2016

Bij de foto: Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema verstoppen zich nu nog, maar gaan 7 mei vlammen.