Op 1 na hoogste opbrengst:

Kudelstaartse veiling: ruim 22.000 euro!

Het was rond 02.00 uur dat veiligmeesters Gert Ubink en Dick Venema de laatste van de 329 kavels afhamerde. Arie de Vos, voorzitter van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart kon toen melden dat de teller was gestopt op 22.074 euro. Dat bleek de op 1 na hoogste opbrengst in de vijftienjarige geschiedenis van de veiling.

Grote drukte
De grote zaal van het Kudelstaartse Podium dorpshuis met aanpalende bar puilde bijna uit, zo druk was het zaterdagavond. Een gezellige drukte waarin niet alleen oude bekenden elkaar tegenkwamen, maar ook nieuwe bewoners kennis maakten met het gemeenschapsleven in het dorp. Podium Dorpshuis zelf bood een feestavond zaalhuur, inclusief geluid en 100 consumpties aan. Die avond ging weg voor 420 euro.

Kwart miljoen
De avond begon al goed. Binnen het uur was een bedrag van 3.000 euro binnen. Met de opbrengst van kavel 53 (een huisbezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet voor 110 euro) werd de grens van een kwart miljoen euro opbrengst in vijftien jaar overschreden. De biedster Ilona Venema werd door Arie de Vos extra in de bloemen gezet.

Toppers
Topper van de veiling was een kavel van een half uur optreden door Kudelstaarts BN-er Rick van der Kroon. De zanger presenteerde als Dutch Diamond tijdens de avond zijn nieuwe cd ‘Hello again’. De koper van het optreden betaalde daar 700 euro voor, maar kreeg van Rick ook nog het gesigneerde eerste exemplaar van de nieuwe cd.
Een VIP-arrangement voor zes personen bij een voetbalwedstrijd van AZ werd beschikbaar gesteld door Kudelstaarter Ton van der Veldt van AZ’s hoofdsponsor AFAS. Dat leverde 600 euro op. Vakantiehuizen deden het ook goed: een week Texel voor 440 euro en een midweek of weekend in de voorjaarsvakantie werd voor 400 euro afgehamerd.
Naast al deze diensten, kwamen ook producten onder de hamer. De hoogste opbrengst daarvan kwam op naam van een hardhouten Rabobank tuinbank: 520 euro.

Kampioenen!
Een verrassing was de binnenkomst van het complete team van VZOD Korfbal 1 dat ’s middags al kampioen in de derde klasse was geworden en dus promoveert naar de tweede klasse. Zij boden twee VIP-plaatsen aan, aan de rand van het veld tijdens de volgende wedstrijd. Dat leverde zomaar weer 190 euro op. Het hele biedproces leidde tot grote uitbundigheid bij de korfbal(st)ers.

Hogere opbrengst
De opbrengst van 22.074 is de hoogste sinds het openingsjaar 2000. De laatste jaren schommelt de gemiddelde prijs per kavel op zo’n 67 euro. Penningmeester Hans Splinter wijst erop dat dit gemiddelden zijn en dat er natuurlijk ook leuke koopjes te halen vallen. Kerstverlichting compleet met een plantenbak had met 12 euro een wel zeer gelukkige bieder!

Dankzij vrijwilligers
Met de 22.074 euro van deze vijftiende editie van de veiling is het totaalbedrag in veertien jaar uitgekomen op 270.393 euro. Het bestuur van Kudelstaart voor Kudelstaart buigt zich nu over de aanvragen van twintig Kudelstaartse clubs die hebben aangegeven voor extra uitgaven te staan. Voorzitter Arie de Vos: “Met het nu opgehaalde bedrag kunnen we zorgen voor een financieel steuntje in de rug van de clubs in ons dorp. En dat is ook precies het doel van de veiling.” Hij prees vooral de inzet van de tientallen vrijwilligers die zich zaterdag (en de tijd daarvoor) hebben ingezet. “Ze hebben bijna letterlijk het vuur uit de schoenen gelopen om het hele logistieke proces van zo’n veilavond goed te laten verlopen. Alle vrijwilligers verdienen een zeer groot compliment!”

Kudelstaart, 10 mei 2015