Door de kwart miljoen:

Kudelstaartse veiling wordt zaterdag feest!

Zaterdag 9 mei begint om 20.00 uur de vijftiende editie van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in het Dorpshuis ‘t Podium’. Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema beginnen met een kavel dat bestaat uit een opbergbakje voor schroeven + een bos rozen. Ze eindigen in de kleine uurtjes van zondag met een kaas + een boeket gerbera’s. Daar tussenin komen nog ruim 300 andere kavels onder de hamer, veelal mooie producten, maar vooral ook leuke diensten. Zo zal Kudelstaart’s zanger Rick van der Kroon, bekend van TV als The Dutch Diamond, zijn nieuwe single lanceren. En een half uur optreden is ‘te koop’ als kavel.

Dorpsfeest
Arie de Vos, de voorzitter van de organiserende stichting kijkt nu al uit naar zaterdag: “Het leuke is dat de veiling gewoon een feestavond wordt. ‘Tout Kudelstaart’ is er aanwezig, zowel Kudelstaarters die dat al hun hele leven zijn, als nieuwe Kudelstaarters die hier pas zijn komen wonen. De avond wordt een echt dorpsfeest waarop je elkaar –zelfs je buren- beter leert kennen. Je wordt gemist als je er niet bent. Ik zou zeggen: ‘tot zaterdagavond!’”

Bloemen voor moeder
Omdat de veiling duurt tot de kleine uurtjes van de moederdagzondag, zullen zo’n zestig kleurrijke en geurige boeketten rozen worden aangeboden. Maar het blijft niet bij rozen in dit bloemen- en plantendorp. Een greep uit de kavellijst: begonia, buxus, cactus, chrysant, hedera, helleborus, hortensia, kentia, lelie, orchidee, perkgoed, phalaenopsis, vriesea en andere planten en bloemen die in boeketten verwerkt zijn. Voor kinderen komt er (niet letterlijk!) speelgoed onder de hamer.

329 kavels
De bloemen worden veelal tot een kavel gecombineerd met andere producten. Al die kavels staan (in volgorde van afhameren) op de website: www.veilingkudelstaart.nl . Daarmee kunnen bezoekers van deze gezellige avond zich vooraf een beeld vormen over kavels waar ze belangstelling voor hebben. Bovendien zullen bij de ingang voor bezoekers van het dorpshuis nog zo’n honderd afgedrukte kavellijsten verkrijgbaar zijn.
Ergens aan het begin van de avond zal de grens van 250.000 euro (in vijftien edities) worden overschreden. Notaris Mathijs van Galen zal stil staan bij dit heuglijke moment van een kwart miljoen euro en Arie de Vos zal een extra prijs toevoegen voor de gelukkige kavelkoper.

Gratis winkelen
Sommige kavels worden pas na verloop van tijd geïncasseerd. Zo werd vorige week de tegoedbon van twee minuten gratis winkelen bij Albert Heijn Alders Kudelstaart ingeleverd. Hoe die twee minuten werden vol gemaakt is te zien in een filmpje opde facebook-pagina van de veiling: www.facebook.com/veilingkudelstaart/videos

Twintig clubs
Hoezeer de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in een behoefte voorziet, blijkt wel dat zich inmiddels twintig lokale verenigingen hebben aangemeld voor een bijdrage uit de opbrengsten van de veiling van zaterdag. Het gaat om: Badmintonclub Volant’90, Buitenspeeldag Kudelstaart, Cum Ecclesia, Dorpshuis Kudelstaart, Feestcommissie Kudelstaart, Flora muziekvereniging, Jeugdbelangen stichting, Rode Kruis Aalsmeer, Omnia sportvereniging, Pretpeurders carnavalsvereniging, RKDES, Samen Op Weg gemeente, Sint Jan Geboorte kerk, Sjoelclub Aalsmeer, Skeelerbaan Kudelstaart, Slagvaardig Dames Badmintonclub , Song of Joy, Sonority, Target handboogvereniging en VZOD Korfbalvereniging.

Bij elkaar komen de aanvragen van die twintig clubs uit op ruim 50.000 euro. Omdat dit veel meer is dan er jaarlijks wordt opgehaald tijdens de veiling, zal er (net als in alle andere jaren) weer een vorm van selectie moeten plaatsvinden.

Kudelstaart, 3 mei 2015
DSC09661