Deze week worden de speciale bussen voor de Kudelstaartse veiling  opgehaald uit het winkelcentrum in Kudelstaart. Inmiddels zijn al de nodige goederen en diensten binnen. Volgende week start het maken van kavels voor de vijftiende editie van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Die vindt plaats in het Dorpshuis op zaterdagavond 9 mei en begint om 20.00 uur. De toegang tot deze gezellige dorpsontmoeting is gratis.

Op de huis-aan-huis verspreide bonnen konden Kudelstaarters invullen wat ze doneren aan de veiling. Ervaring leert tevens dat lokaal aangeboden diensten het dan erg goed doen. Maar natuurlijk mag een bijdrage in contanten ook. Dat kan op bankrekening NL13RABO0300107927 van Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart.

Met nog een maand te gaan voor de veiling wordt begonnen met de verkaveling, het onderbrengen van goederen in kavels die door de veilingmeesters bij opbod worden geveild. Er is voor elk wat wils: van teddyberen voor kinderen tot een sloepvaart voor vier personen. De afgelopen jaren lag het aantal kavels steeds rond de 300. Grote trekkers zijn de fraaie boeketten die op deze avond voor Moederdag gretig aftrek vinden.

Tijdens de vorige veertien edities van de veiling die door de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart werden georganiseerd, werd zo’n 247.000 euro bijeengebracht. Op 9 mei zal dus de grens van een kwart miljoen euro in vijftien jaar worden doorbroken. Daar zal zeker even bij worden stilgestaan. Dat bedrag is en wordt door Kudelstaartse bedrijven en inwoners bijeengebracht voor Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart.

Ook dit jaar kan het lokale verenigingsleven weer profiteren van de opbrengsten uit de veiling. Aanvragen voor financiële ondersteuning  van goed onderbouwde projecten kunnen tot 30 april worden ingediend via een formulier op de website www.veilingkudelstaart.nl

Kudelstaart,  4 april 2015

Bij de foto: het bestuur van de Kudelstaartse veiling met een aantal goederen die werden aangeboden. Vlnr.: Eppo Buskermolen, Hans Splinter, Marlouke Sparnaaij, Sjaak van der Weijden, Aad van der Hoorn, Arie de Vos, Jan Bunnik, Ton Hol, Arie Stolwijk en Ad Verburg.