P e r s b e r i c h t

Eind februari zijn in heel Kudelstaart huis-aan-huis brieven met formulieren van Kudelstaart voor Kudelstaart bezorgd. Inmiddels zijn in het winkelcentrum van het dorp speciale bussen geplaatst bij Bakkerij Van Leeuwen, Slijterij Gall & Gall en Albert Heijn. Daarin kunnen bewoners nog de hele maand maart de door hen ingevulde formulieren afgeven.

Op de formulieren kunnen inwoners noteren wat voor bijdrage zij gaan leveren aan de veiling van Kudelstaart voor Kudelstaart. Dat mag een bijdrage in contanten zijn of overmaking van een bedrag op Ibannummer NL13 RABO 0300.1079.27 t.n.v. Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Maar vooral aangeboden diensten blijken op de veiling erg in trek te zijn. Met behulp van deze bijdragen van inwoners van Kudelstaart en van het lokale bedrijfsleven worden aantrekkelijke kavels samengesteld. Die worden dan tijdens de feestelijke veiling Kudelstaart voor Kudelstaart op 9 mei in het Dorpshuis (aanvang 20.00 uur) geveild.

Dit jaar vindt de vijftiende editie van deze veiling plaats. In die veertein jaar is bij elkaar een bedrag van 247.000 euro bijeengebracht door Kudelstaarters. Dat geld blijft in het dorp want de organisatie van de veiling geeft het als donatie aan clubs en verenigingen in het dorp die voor een goed omschreven project een financieel zetje in de rug kunnen gebruiken. De organisatie hoopt met de opbrengst van 9 mei door de grens van in totaal een kwart miljoen euro te gaan.

Vorig jaar ontvingen de Stichting Dorpshuis Kudelstaart, Korfbalvereniging VZOD, Voetbalvereniging RKDES, Muziekvereniging Flora, Handboogvereniging Target, Scouting Tiflo, Samen op Weg-gemeente Kudelstaart, het RK Kerkbestuur Sint Jan Geboorte, Schaakclub ’t Kalende Pionnetje, Stichting Dag van je Leven, Badmintonvereniging Volant ’90, stichting Jeugdbelangen Kudelstaart, Carnavalsvereniging De Pretpeurders, Buitenspeeldag Kudelstaart, Sjoelclub Aalsmeer en Ouderensoos Kudelstaart een bijdrage uit de veiling van 2014.

Verenigingen, clubs en stichtingen uit Kudelstaart die voor een goed onderbouwd doel (of jubileum) in aanmerking willen komen voor een bijdrage in 2015 kunnen tot en met 30 april een aanvraag indienen bij Kudelstaart voor Kudelstaart. Het aanvraagformulier kan worden gedownload van de website www.veilingkudelstaart.nl

7 maart 2015

Bij de foto: De speciale Kudelstaart voor Kudelstaart-bus in het Winkelcentrum Kudelstaart