Huis-aan-huis in Kudelstaart

Volgende week krijgen alle inwoners van Kudelstaart een brief in de bus van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. De vijftiende editie van dit gezellige dorpsfeest wordt op zaterdag 9 mei, ’s avonds vanaf 20.00 uur, gehouden in het Dorpshuis.

 

Vrijwilligers van de Ouderensoos gaan vanaf 23 februari huis-aan-huis het hele dorp door met formulieren waarop inwoners kenbaar kunnen maken wat voor bijdrage zij gaan leveren aan de veiling van Kudelstaart. Dat mag een bijdrage in contanten zijn of overmaking van een bedrag op IBAN nummer NL13 RABO 0300.1079.27 t.n.v. Stichting Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Met behulp van deze bijdragen van inwoners van Kudelstaart en van het lokale bedrijfsleven worden aantrekkelijke veilkavels samengesteld. Die komen op 9 mei onder de hamer van de veilingmeesters.

 

De ervaring leert dat vooral aangeboden diensten erg in trek zijn op de daverende veilavond waar ‘tout Kudelstaart’ elkaar treft in een gezellige ambiance. Gulle gevers wordt verzocht om hun gift op het de brief gevoegde formulier te omschrijven. Dat formulier kan dan vanaf volgende week tot en met 8 april worden ingeleverd in speciale bussen in het winkelcentrum Kudelstaart. Die zijn  inmiddels geplaatst bij Bakkerij Van Leeuwen, Slijterij Gall & Gall en Albert Heijn.

 

De opbrengsten van de veiling worden verdeeld over clubs en verenigingen in Kudelstaart die een financieel zetje in de rug goed kunnen gebruiken. Bovendien levert de veiling een bijdrage aan de gemeenschapszin in het groeiende dorp. De afgelopen veertien keer werd bij elkaar een bedrag van ruim 247.000 euro opgehaald t.b.v. ruim veertig lokale clubs, verenigingen en stichtingen. Op die manier zorgen Kudelstaarters met hun inbreng in de veiling voor uitkomst bij andere Kudelstaarters. Vandaar de naam van de actie: ‘Kudelstaart voor Kudelstaart’.

 

Het bestuur van Kudelstaart voor Kudelstaart raadt inwoners van de plaats aan om de datum van 9 mei vast in de agenda’s te blokkeren. Die avond valt vlak voor moederdag en gewoontegetrouw zullen de prachtigste boeketten op de veiling weer enorm in de belangstelling staan. Het doorbreken van de grens van een kwart miljoen euro wordt deze avond als mijlpaal bijgeschreven.

 

Verenigingen, clubs en stichtingen uit Kudelstaart die (voor een goed onderbouwd doel) een financieel zetje in de rug willen hebben, kunnen tussen 15 maart en 30 april een aanvraag indienen bij Kudelstaart voor Kudelstaart. Het aanvraagformulier kan dan worden gedownload

van de website www.veilingkudelstaart.nl

 

Persbericht 14 februari 2015