Feest bij veiling:

 Burgemeester bij opbod!

Zaterdag 10 mei begint om 20.00 uur de veertiende editie van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in het Dorpshuis ‘t Podium’ gehouden. Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema beginnen met een kavel dat bestaat uit waxinelichtjes en een bos rozen en eindigen in de kleine uurtjes van zondag met een jaar lang gratis fitness. Daar tussenin komen nog ruim 300 andere kavels onder de hamer, veelal mooie producten, maar vooral ook leuke diensten. Zo gaat een optreden van burgemeester Jobke Vonk-Vedder bij een passende gelegenheid naar de hoogste bieder. Zij zal ook bij de veiling aanwezig zijn.

 

Dorpsfeest

Arie de Vos, de voorzitter van de organiserende stichting kijkt nu al uit naar zaterdag: “Het leuke is dat de veiling gewoon een feestavond wordt. ‘Tout Kudelstaart’ is er aanwezig, zowel Kudelstaarters die dat al hun hele leven zijn als nieuwe Kudelstaarters die hier pas zijn komen wonen. De avond wordt een echt dorpsfeest waarop je elkaar –zelfs je buren-  beter leert kennen. Je wordt gemist als je er niet bent. Ik zou zeggen: ‘tot zaterdagavond!’”

 

Optreden en rozen

Het wordt een mooie avond waarbij, tussen het veilen door, de Kudelstaartse zanger Rick van der Kroon een optreden verzorgt. Bovendien stelt hij een optreden beschikbaar als veilingkavel. Voor wie wil inzoomen op bloemen: daar zitten natuurlijk weer prachtige boeketten bij! Ruim 1.500 rozen en zeker 1.000 gerbera’s komen langs in tientallen bossen en boeketten. Daarmee kun je nog ‘s goed thuis komen op Moederdag!

 

Vrijwilligers

Er komt heel wat kijken bij de organisatie van de veiling. De Vos: “We zijn die avond met zo’n veertig mannen en vrouwen, jongens en meisjes in de weer om alles soepeltjes te laten verlopen. Er moet een speciaal podium komen, producten moeten omhoog worden gehouden zodat iedereen ze kan zien, er zijn lopers, mensen die de kas beheren

en natuurlijk mogen we ons weer verheugen op de medewerking van notaris Mathijs van Gaalen die erop toeziet dat alles volgens de regels verloopt.”

 

Verdeling opbrengst

De afgelopen dertien Kudelstaartse veilingen brachten bij elkaar een bedrag op van ruim 225.000 euro op. Dat bedrag werd verdeeld onder ruim veertig lokale clubs, verenigingen en stichtingen.  Via deze veiling betekenen Kudelstaartse bedrijven en inwoners veel voor Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart. Inmiddels heeft zich een dozijn clubs met projecten aangemeld voor een deel van de opbrengst uit de veiling van aanstaande zaterdag.

In de kavellijst kunt u  vooraf vast grasduinen om te zien op welke kavels ze willen bieden.

 

Kudelstaart, 4 mei 2014